Vad förväntas av våra kritiker?

Bloggens innehåll består i huvudsak av filmrecensioner. Ta dig i akt dock, då det kan förkomma andra ting som recenseras. Utförandet är på proffessionell hobby-nivå till den utsträckning orken och lusten finns. En gnutta känslosvall kan förekomma. Välkommen att ta del av Gonzos och Dukes åsikter.

torsdag 18 september 2008

PATRIK 1,5

Brokeback Mountain för svenskar?

Efter jag sett den andra Arn-filmen så kändes det som att allt hopp var ute för svensk film. Inte långt därefter så såg jag Darling som inte kostade en bråkdel av Arn-filmerna och nytt hopp tändes. Efter Patrik 1,5(2008) så kunde jag pusta ut en stund för även den är en mycket bra svensk film. Gissa vad? Den är enkel! Precis som Darling. Någon svensk filmskapare som ser ett samband? Inte? Nehäpp...

Det som gjorde Brokeback Mountain så otroligt bra var skådespeleriet och den trovärdiga kärleken som Jake Gyllenhaal och Heath Ledger gestaltade. Likaså är det mellan Gustav Skarsgård och Torkel Petersson. I trion av huvudrollsinnehavare ingår också Thomas Ljungman som även han gör väldigt bra ifrån sig. Nog för att Gustav fick en Guldbagge för sin roll i den mediokra Förortsungar, men i rollen som Göran så glänser han.

Det finns ett parti i filmens andra halva då tempot går ner lite väl mycket men det hämtar upp sig igen lagom till slutet. I övrigt så är filmen, som jag sade innan, behagligt enkel. Trailern till filmen har tyvärr lovat en komedi om "två roliga bögar", men det är inte vad filmen är. Allvaret märks mycket mer än komiken så välj din plats och ditt sällskap för att få maximal upplevelse. Osäkra svenskar som väljer att dölja sin genans med skratt på fel ställen kan förstöra mer än ett biobesök.

DUKE SÄGER
7/10.

Inga kommentarer: